Rio de la Grästorp - The income from work will be shared between Olssons Fiske and Björlanda-Robban.

Trollingteam från Grästorp

Been there - done that

Spiken 57km, Hällekis 62km, Simmenäs 63km, Ellenö 65km, Mellerud 72km, Vindön 73km, Tösse 103km, Laxhall 109km, Hjo 110km, Åmål 112km, Brevik 116km, Karlsborg 124km, Granvik 137km, Baggerud 152km och Simris 410km.

söndag 26 april 2009

Kinnekulleträffen 2009

Träningsfiske:
Inget fiske helgen innan och dåliga trollingturer de senaste veckorna. Hade tänkt åka med någon ledig kompis torsdagen innan tävlingen men jobbet kom emellan (som vanligt)
Svårfiskat överlag enligt rapporterna man fått denna vår, rätt många stora fiskar har kommit upp och enstaka trollingbåtar har haft grymmt bra fiske på små, små fläckar med 6-pack över 40 kilo...

Fredag, tävlingsdag 1:
Fint väder, enstaka napp på djuprigg, en lax till invägningen. Trevlig stämning på sjön trots slött fiske. En del tjafs om högerregeln på VHFén - tydligen har ett team POLISANMÄLT ett anna team för smitning i samaband med högerregeln !!! Var skall detta sluta...
Såg ett känt trollingteam köra utan flaggor på pulkorna - gjorde dock ingen polissak av detta...

Lördag, tävligsdag 2:
Ännu finare väder - ännu slöare fiske vid Stavas/Pål. Inget med hem till invägningen

Söndag tävlingsdag 3:
Lite blåsigt och mulet på morgonen. Mulet/soligt omväxlande med bleke på em och någon lättare regnskur. Provade lyckan inne i Kinneviken men packade ihop tidigt efter att ha krokat ev en öring med flärp.
Tvättade båten och städade ur boendet på Falkängen innan det var dags för prisutdelning.

Kul att alla toppteamen på prisutdelningen talar om var och hur de fiskat, stort grattis till Timab, Eka och Lalax i toppen !!!
Mindre kul med tjafs, flagglösa pulkor och polisanmälningar.
Bara 225 firrar kom till invägningen - mer fokus på bra isättningar behövs nog nu...

STM
Tanken med en STM-serie är bra, ju fler deltävlingar ju svårare är det att vinna och kan man bemästra flera vatten så är man en värdig STM-vinnare. Tyvärr kan bara ett fåtal team deltaga (dyrt och tar mkt tid). Inte mkt glamm o glamour med 17 deltagande team. Tror att det vore bättre för trollingen hatt ha en SM-tävling per år på någon av de etablerade trollingträffarna.

År 1 Vårtävling Vänern (Kinnekulleträffen)
År 2 Havstävling (Karlshamn, Simris eller Nynäshamn)
År 3 Hösttävling Vänern (Kållandsö, Sunnanå edyl)
År 4, Norrlandstävling (Storsjön etc)
osv

Nu blir det focus på pankor och gös en tid framöver
/Rio